Игра А група

Polls

Къде да е форумният мач?

  • Велико Търново (33%, 3 Votes)
  • Варна (33%, 3 Votes)
  • без мач, сбирка да пием по нещо (33%, 3 Votes)

Total Voters: 9

Vote

Loading ... Loading ...

Томов намерил нов собственик на ЦСКА?

Александър ТомовМажоритарният собственик на ЦСКА Александър Томов изглежда е намерил нов инвеститор, на когото да прехвърли основния пакет акции. Това твърди в днешния си брой вестник „24 часа“.

Според изданието, вече има преговори с известен българин, чието име засега се спестява, и те са на финалната права. Вече е ясна и схемата, по която ще се случи прехвърлянето на акциите на предприемача.

Той трябва да даде около половин милион лева сега, с които да бъде откупен част от пакета, който е заложен при досегашните двама големи акционери Петър Манджуков и Юлиан Инджов.

Падежът на връщането на сумата, или поне част от нея, към двамата бизнесмени е 31 март. Ако до тогава няма плащане, те могат да изискат да им се прехвърли дял от клуба, с който ще станат мажоритарни собственици. Прочетете цялата статия»

Резултати от квалификациите за Евро 2016

638-397-evro-2016Резултати от квалификациите за Евро 2016, които се играят днес(бел. ред. вчера):

Група А

КР Казахстан – Исландия 0:3

КР Чехия – Латвия 1:1 (0:1 Алексеис Виснаковс 30′, 1:1 Вацлав Пиларж 90′)

КР Холандия – Турция 1:1 (0:1 Бурак Йълмаз 37′, 1:1 Снайдер 90+2′)

Класиране:

Прочетете цялата статия»

Резултати от квалификациите за Евро 2016

638-397-evro-2016-trofejРезултати от всичките квалификационни мачове от групи С, Е и G по пътя към Евро 2016:

Евро 2016, квалификации

Група C:

КР Македония – Беларус 1:2 (1:0 Александър Трайковски 9′; 1:1 Тимофей Калачев 44′, 1:2 Максим Бордачьов 82′)

КР Словакия – Люксембург 3:0 (1:0 Адам Немец 10′, 2:0 Владимир Вайс 21′, 3:0 Петер Пекарик 40′)

КР Испания – Украйна 1:0 (1:0 Алваро Мората 28′)

Класиране:

1. Словакия 5 0 0 11:2 15 т. Прочетете цялата статия»

Изключват Батков от Тръста

Тодор БатковПредседателят на Тръст „Синя България“ Васил Колев разкри, че ще предложи собственикът на Левски Тодор Батков да бъде изключен от тръста. Освен това, се планира започването на кампания, наречена „Левски не е негов“.

„Тръстът има Управителен съвет в понеделник и ще започнем кампания ‘Левски не е негов’. Ще предложа Тодор Батков да бъде изключен от тръста. Това е първият и вероятно единствен изключен. Той не работи за целите на тръста. Така чувствам. Ако преценим, след консултация с юристи, че трябва да бъде изключен, ще го изключим“, заяви Колев.

„Думата война е неправилна. Няма война с Батков. Ако Батков ни бе дал акциите, ние имаме стратегия. Аз като привърженик на Левски, не мога да искам отборът да играе във В група. Това е перверзия. Да, ще паднат някакви дългове, но след това нещата ще са същите. Проблемът на Левски не е персоната Батков, а моделът на управление Батков. Имаме ли гаранция, че няма да дойде по-лош от него? Какво стана в ЦСКА? Проблемът е, че Левски има третия най-голям бюджет, но е на 7-о място“, завърпи Колев.

http://gong.bg

Над 50 хиляди селяни са станали граждани

stochkov_fingerNasko-Sirakov-12Над 50 хиляди селяни са станали граждани, след като населеното им място си е сменило статута. Това сочи справка за извършените административно-териториални промени, станали у нас от 2000 до 2014 г., съобщава „Телеграф“.

За този период общо 16 села са обявени за градове. Според закона, уреждащ тези промени, едно от изискванията село да получи статут на град е да има поне 3500 жители. За курортните населени места е достатъчно този брой да е 1000.

Като цяло за целия разглеждан период направените промени по територията на страната са около 90. Това означава, че за да бъде актуална държавната ни карта, тя трябва да бъде променяна средно на два месеца. Най-честите корекции по нея са свързани с отделяна не едно или повече населени места от една община и присъединяването им към съседна.

На второ място по брой промени са тези за заличаване на села. От картата ни за последните години са изчезнали повече от 20 селища. За сметка на това пък са възстановени едва три заличени населени места и още три са новосъздадени. Не са много мераклиите да се отделят като самостоятелна община. Прочетете цялата статия»

Ново!