Игра А група

Изпълкомът освободи Любо Пенев

penev_След кратко заседание на Изпълкома на БФС Любослав Пенев бе освободен от поста национален селекционер на България по футбол. Мотивът е лошото представяне на „трикольорите“ и почти загубените шансове за класиране на Евро 2016.  Заедно с Пенев е освободен и целият му екип.

„Надявам се до Нова година да имаме нов треньор“, заяви президентът на БФС Борислав Михайлов.

„По темата, това, което ви интересува. Анализирахме доста ситуацията, всичките 3 години, през които Любо Пенев беше треньор на този отбор, имаме 9 победи, 7 равни, 8 загуби. Общо-взето и колегите бяха на мнение, че последната година отборът не се представя добре“, заяви Борислав Михайлов, мотивирайки решението на Изпълкома.

„Още сега почти сме загубили шансове да се класираме. Неговият договор и на неговия екип се прекратяват с днешна дата“, каза още Михайлов.

„Много ме е яд, че се разделяме с него, много ме е яд“, коментира още босът на родния футбол.

„Дали ще има неустойка ще видим, ще говорим с Любо. днес му бе прекратен договорът. Никой от нас не се е месил на треньора, той си преценява кой да вика“, уточни Михайлов.

гонг.бг

Държавата съди ЦСКА за 400 000 лева

cska_fansСпортното министерство може да заведе дело срещу ЦСКА за унищожаване на държавна собственост, заяви за „24 часа“ министър Красен Кралев. Причината е в съборения балон на Панчарево, който е остойностен на 375 379 лева в дълготрайните активи на ведомството, което се явява собственик на базата.

„Имаме експертиза, която показва, че балонът е опасен. Ако падне, сигурно ние ще сме виновни и ще отговаряме за това“, заяви изпълнителният директор на клуба Александър Тодоров.

От министерството обаче предоставиха на „24 часа“ идната кореспонденция по случая, като такава експертиза липсва. ЦСКА е изпратил писмо на 27 октомври, в което се иска да се разруши балонът, защото е опасен. На 12 ноември е отговорено, че това може да стане едва след минаването на специална комисия, която да установи фактите.

След като се разбра, че вече балонът е съборен, бе пратена наистина комисия. Нейното заключение е, че липсват документи, които да оправдават събарянето. Няма и разрешение, каквото се изисква от член 24 на договора с клуба за базата. И демонтажът е извършен абсолютно непрофесионално и рисковано без план, който се изисква по закон.

Прочетете цялата статия»

ЦСКА започна строителни дейности на Панчарево

cska_fansРъководството на ЦСКА започна строителни дейности на базата на Панчарево.

Подобно на бившето управление на Титан Спорт, държавата ще се произнесе по законността на предприетите действия върху нейната собственост, както и изпълнение на ангажиментите по концесията.

Говорителят на Министерство на Спорта Красимир Панов заяви, че министър Кралев е свикал комисия по казуса.

„След сигнала, който получихме и по лично разпореждане на министър Кралев, там е изпратена комисия, която е оглавена от главния секретар на министерството. В нея има инженер, има и юрист и в момента, в който се приберат от Панчарево и докладват какво реално се случва, напише се едно становище доколко това е правомерно и доколко не, министерството ще вземе съответните мерки. Прочетете цялата статия»

Ланс Армстронг се отказа от опита си да покори “Бирената миля” след само една завършена обиколка

Бирената миля измина дълъг път от първоначалната си идея за колежанско и ученическо състезание в Канада. В наши дни се провеждат световни шампионати и всеки – от 44-годишни майки на 6 деца до олимпийски състезатели си пробват късмета в състезанието.

Но, както може да се досетите, събитието не е за всекиго. Например за Ланс Армстронг, опозореният бивш състезател по колоездене, който не можа да измине и ¼ от състезанието.

Дори без седемте си титли от Тур дьо Франс, от които бе лишен след самопризнанието му, че е използвал допинг вещества, Армстронг все още е учудващо завършен атлет. Бивш състезател по триатлон, Армстронг е изминавал трасето на Ню Йоркския маратон за време под 3 часа, при това двукратно.

Бирената миля, обаче – състезание, при което участниците трябва да изпият една бира, да пробягат една обиколка по трасе с дължина четвърт миля и да повторят упражнението три пъти – се оказа твърде голяма хапка за Армстронг. Всъщност 43-годишният атлет се отказа още след първата обиколка. “Това е по-различно състезание от очакванията ми” – заяви Армстронг след надпреварата.

Прочетете цялата статия»

Резултати и голмайстори от контролите във вторник

ВодаРезултати и голмайстори от контролите, играни във вторник, 18 ноември 2014г.:

Япония – Австралия 2:1
1:0 Коно 61’
2:0 Оказаки 68’
2:1 Кейхил 90+2’

Тайланд – Нова Зеландия 2:0
1:0 Кеусомбут 44’
2:0 Крайсорн 77’

Китай – Хондурас 0:0

Иран – Южна Корея 1:0
1:0 Азмоун 82’

Словакия – Финландия 2:1
1:0 Холоско 1’
2:0 Хамшик 7’
2:1 Хубокан 45+2’ (автогол)

Прочетете цялата статия»

Изхвърлиха Ивелин Попов от националния отбор!

Боби МихайловЧленовете на Изпълкома решили Попето повече да не играе за България.

Капитанът на националния отбор на България Ивелин Попов е отстранен доживот.

Това решение е било взето от членовете на Изпълкома на БФС веднага след срамната евроквалификация с Малта в София (1:1).

Причината за крайната мярка е поведението на капитана, пропуснал дузпа, след двубоя и неуважителното му отношение към медиите и публиката като цяло.

Все още не е ясна съдбата на Николай Бодуров и Станислав Манолев.

Президентът на БФС Борислав Михайлов е влязъл в съблекалнята на националите непосредствено след провала с Малта.

Той поискал обяснение от капитана за слабата игра, но вместо това получил пълно мълчание и празен поглед, отправен към земята.

Това е и една от причините за решението той да бъде отстранен.

Ново!